Inschrijven

De Vertalersvakschool Amsterdam bestaat nu 12 jaar. In Amsterdam worden jaarlijks de talen Duits, Engels en Frans aangeboden. De opleidingen Italiaans, Russisch en Spaans worden elke paar jaar verzorgd. Voor die talen geldt dat er over het algemeen minder belangstelling is en daarom de inschrijvingen moeten worden "opgespaard", totdat de groep op zeven studenten is gekomen.

Voor de kleinere talen organiseert de school korte cursussen. Zo zijn de afgelopen jaren Turks, Pools, Tsjechisch en Hongaars aan bod geweest. In 2019-2020 komt er een korte cursus vertalen uit het Latijn en een korte cursus vertalen Japans-Nederlands. De korte cursussen in de 'kleine' talen worden mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Aangezien we pas kunnen starten wanneer er een groep van zeven is, raden we je aan niet te wachten, maar je meteen op te geven voor de taal van je keuze.

De lessen van de Vertalersvakschool Amsterdam worden gegeven in D’Witte Lelie, Herengracht 274 te Amsterdam, het prachtige gebouw van de Stichting De Nieuwe School, opleidingen voor Staatsexamens.

Als je vragen hebt of een proefvertaling wilt maken, neem via mail (info@vertalersvakschool.nl) of telefoon (0630562675) contact op met Liesbeth Dillo.