Antwerpen

Sinds januari 2018 bestaat de Vertalersvakschool Antwerpen. In samenwerking met het Vlaams Fonds voor de Letteren bieden we in Antwerpen dezelfde opleidingen aan als in Amsterdam.

De vestiging Antwerpen is begonnen met een tweejarige opleiding Engels. De eerste lichting studeert deze zomer af. Daarnaast zijn er in het studiejaar 2018/2019 twee korte cursussen geweest, namelijk literair vertalen uit het Frans en uit het Engels.

In het studiejaar 2019/2020 verwachten we een eerstejaarsgroep te kunnen starten voor de opleiding literair vertalen uit het Frans. Ook zullen we weer korte cursussen bieden, afhankelijk van de belangstelling. Aangezien we studenten 'opsparen' totdat we kunnen starten met een groep van zeven, raden we je aan niet te wachten, maar je meteen op te geven voor de taal van je keuze.

Voor 2019-2020 organiseren we korte cursussen vertalen uit het Duits en het Italiaans. Bij voldoende belangstelling behoort ook een cursus Spaans tot de mogelijkheden.

VVS Antwerpen

De docenten zijn zonder uitzondering zeer ervaren literair vertalers en, inmiddels, ook ervaren vertaaldocenten. Een groot deel van de lessen wordt verzorgd door dezelfde docenten die de lessen in Amsterdam geven. We streven naar zoveel mogelijk uitwisseling.

Het cursusgeld is lager dan in Amsterdam. Voor de korte cursussen brengen we 750,- euro in rekening. De tweejarige opleiding kost 2250,- euro per studiejaar.

Kijk op deze site bij de taal van je keuze voor verdere informatie en als je nog vragen hebt, stuur ons een email: info@vertalersvakschool.be. Als je je wilt inschrijven, laat het weten. Coördinator Nathalie Tabury stuurt je dan het inschrijfformulier en de tekst van de proefvertaling.

We geven les in het statige gebouw van het Vlaams Fonds voor de Letteren, Generaal van Merlenstraat 30, 2600 Antwerpen.