Japans

In samenwerking met het Nederlandse en het Vlaamse Letterenfonds is de Vertalersvakschool van plan in het cursusjaar 2019-2020 een korte cursus literair vertalen Japans – Nederlands te organiseren. De cursus zal worden gegeven door de bekroonde vertaler Luk van Haute en zal plaatsvinden bij voldoende belangstelling. De bijeenkomsten zijn afwisselend in Amsterdam en in Antwerpen.

Het cursusgeld is vooralsnog vastgesteld op 750 euro. Er wordt nog gezocht naar subsidie waarmee de kosten kunnen worden verlaagd.

Voor vertalers die werken voor de overheid is het van belang te weten dat de Vertalersvakschool door Bureau Wbtv is aangewezen als erkende opleiding. Alle contacturen gelden voor PE-punten.

Als je belangstelling hebt voor de cursus, kun je contact opnemen met de administratie. Voordat je inschrijving definitief wordt, maak je een proefvertaling, die wordt beoordeeld door de docenten. Als die beoordeling positief is, schrijven we je definitief in en ontvang je de inlogcodes voor onze leeromgeving.